Saradnjom i edukacijom doprinijeti usavršavanju zaposlenih

Srna
Saradnjom i edukacijom doprinijeti usavršavanju zaposlenih

BANjALUKA - Eminentni stručnjaci iz opšte bolnice Murska Sobota iz Slovenije u posjeti su Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske, što će teorijskom i praktičnom edukacijom značajno doprinijeti usavršavanju zaposlenih u oblasti opšte i abdominalne hirurgije UKC-a Srpske.

Generalni direktor UKC-a Srpske Vlado Đajić rekao je da je jedan od prioriteta rukovodstva ove zdravstvene institucije ulaganje u usavršavanje radnika.

"Za nas je ovo još jedan veliki uspjeh, jer su nam u gostima kolege iz Slovenije, koji su uradili operativni zahvat na našim pacijentima i istovremeno edukovali naš kadar", rekao je Đajić novinarima.

Načelnik Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju UKC-a Zoran Aleksić rekao je da je današnja edukacija veliki iskorak za Kliniku u okviru svog strateškog razvoja.

"Uradili smo danas laparoskopsko zbrinjavanje ingvinalnih hernija, koje naše kolege rutinski rade. Uspostavili smo dobru saradnju i potpisali ugovor na godinu dana, te će naši specijalisti biti njihovi gosti na edukaciji, a oni će kod nas dolaziti da zajedno radimo operacije", rekao je Aleksić.

On je istakao da ova saradnja predstavlja još jednu stepenicu u razvoju UKC-a Srpske s ciljem što boljeg i kvalitetnijeg zbrinjavanja pacijenata.

Doktor Radenko Koprivica iz Opšte bolnice Murska Sobota izrazio je zadovoljstvo što je bio u prilici da radi sa kolegama iz UKC-a Srpske.

"Ovdje su napravljeni sjajni iskoraci u organizacionom i stručnom smislu, pa je zadovoljstvo raditi u odličnim uslovima, koji su na nivou najboljih centara u svijetu. Uvjeren sam da će se i ovdje vrlo brzo procedure laparoskopije rutinski izvoditi, a mi ćemo biti tu da pomognemo", rekao je Koprivica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana