Sa 200.000 KM podstiču kvalitet oranica

A. S.
Sa 200.000 KM podstiču kvalitet oranica

BANjALUKA - Gradska uprava izdvojila je 200.000 KM koje će raspodijeliti poljoprivrednicima kroz subvencije za poboljšanje kvaliteta zemljišta. Tim povodom Centar za razvoj poljoprivrede i sela raspisao je juče konkurs za dodjelu sredstava.

- Maksimalan iznos koji može da ostvari aplikant je 60 odsto od vrijednosti projekta, a ne može biti veći od 3.000 KM pojedinačno. Minimalna površina poljoprivrednog zemljišta koja se mora obuhvatiti ovim mjerama je pola hektara, a maksimalna je tri hektara - istakli su u Centru za razvoj poljoprivrede i sela.

Za ove subvencije sredstva su prikupljena na osnovu naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe. 

- Realizacijom ovog projekta biće stvoreni uslovi za osposobljavanje neplodnog zemljišta za poljoprivrednu proizvodnju - istakli su u pomenutom centru.

Za sredstva se mogu prijaviti fizička lica, preduzetnici i privredna društva koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom na ruralnom području grada i koja ispunjavaju određene uslove.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana