Rebalans budžeta pred odbornicima

A. T.
Rebalans budžeta pred odbornicima

BANjALUKA - Sjednica Skupštine grada biće održana sutra, a pred odbornicima će se naći rebalans budžeta za 2021.

Između ostalog, u okviru ove tačke dnevnog reda biće riječi o izdvajanjima za rekonstrukciju i sanaciju više osnovnih škola na području grada, za koju je predviđeno 500.000 KM. Ukoliko rebalans bude usvojen, ukupna ulaganja u škole ove godine popeće se na 650.000 KM. Time bi đaci i nastavnici dobili bolje uslove za izvođenje nastavnog procesa.

- Predloženim nacrtom rebalansa budžeta za 200.000 trebalo bi da budu povećana i izdvajanja za sportske klubove - potvrdili su iz Gradske uprave.

Dodali su da je 100.000 KM planirano za subvencionisanje opremanja kabineta za praktičnu nastavu srednjih stručnih škola kako bi učenici imali adekvatnu obuku za buduća radna mjesta.

Rebalansom budžeta predviđeno je i 150.000 KM za podršku produktivnosti i konkurentnosti malih privrednika s ciljem novog zapošljavanja.

- Iz ovogodišnjeg budžeta izdvaja se 1,2 miliona KM za subvencije poslovnim subjektima pogođenim krizom izazvanom virusom korona, kako bi se očuvala radna mjesta i zadržala privredna aktivnost - pojasnili su iz Gradske uprave.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana