Radojičić ugovorio kredit za gradnju novih vodovoda

Srna
Radojičić ugovorio kredit za gradnju novih vodovoda

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić danas je u Londonu sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ potpisao pismo namjera o uslovima kredita od osam miliona KM za gradnju vodovoda i kanalizacione mreže.

Ovaj aranžman, u najvećem dijelu, odnosi se na nastavak velikog vodovodnog sistema "Crno vrelo" koje treba da dovede vodu za 20.000 potrošača sa rubnih dijelova Banjaluke i Prijedora, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Iz Gradske uprave navode da je zahvaljujući ovom kreditu obezbijeđen novac za izgradnju tri podsistema u okviru "Crnog vrela".

"Konkretno, to znači da će vodu dobiti stanovnici naselja Bronzani Majdan, Piskavica, Slavićka i Radosavska, te još nekoliko sela obuhvaćenih ovim sistemom, čija je gradnja, poslije višegodišnje blokade, nastavljena 2017. godine", dodaje se u saopštenju.

Radojičić je istakao da će kredit EBRD-a biti iskorišten i za završetak vovovodnih projekata "Česma tri" i "Česma četiri", vodovod u Zelenom viru, kanalizacionu mrežu na području naselja Lauš i još nekoliko projekata.

Radojičić je naveo da je sa predstavnicima EBRD-a razgovarano i o obezbjeđenju dodatnih, bespovratnih sredstava za projekte vodovoda i kanalizacije, ali i njihovoj finansijskoj podršci za gradnju pilot projekata u okviru budućeg sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana