Radojičić odgađa imenovanje načelnika?

Vesna Popović
Radojičić odgađa imenovanje načelnika?

Banjaluka - Gradonačelnik Igor Radojičić nije zadovoljan radom vršilaca dužnosti načelnika odjeljenja, zbog čega bi odluke o njihovom trajnom imenovanju na funkcije mogle biti povučene sa dnevnog reda današnje sjednice Skupštine grada, čiji je početak zakazan za deset časova.

Radojičić juče nije želio da precizira čijim je radom nezadovoljan.

- Od ljudi koji vode pojedine dijelove administracije očekujem više angažmana i rezultata, zbog toga razmišljam da im se produži status vršioca dužnosti načelnika. Možda je potrebno još vremena da se svi međusobno naviknemo jedni na druge, da vidimo koliko ko može da postigne te da vidimo može li neko da prati ovaj tempo - kazao je Radojičić i dodao da je to saopštio saradnicima na sastanku kolegijuma Gradske uprave u ponedjeljak.

Govoreći o gradskoj "Toplani", Radojičić je rekao da će Skupština grada danas razmatrati prijedlog javnog poziva za izbor strateškog partnera za izgradnju novog postrojenja. - Plan je da se napravi nova toplana minimalne instalisane snage od 50 megavata i da naredne sezone grijanje počne iz nove toplane na drvo - kazao je Radojičić.

Radojičić je juče ozvaničio i nastavak izgradnje kraka vodovodne mreže u MZ Verići u dužini od 630 metara za čiju izgradnju je grad izdvojio 37.000 KM.

- Nadam se da ćemo uskoro biti u prilici da nastavimo izgradnju drugih dijelova vodovodne mreže na ovom području. Kada je u pitanju rješavanje problema snabdijevanja vodom u gradu, i dalje očekujemo sredstva sa republičkog nivoa za nastavak izgradnje regionalnog vodovodnog sistema "Crno vrelo". U aprilu ili maju, kada dođe do rebalansa budžeta, razgovaraćemo o tome da grad samostalno uđe u taj dio projekta koji bi obuhvatio Bistricu i okolna sela - kazao je Radojičić.

Naglasio je da konstantno razgovaraju sa potencijalnim kreditorima kako bi bili nastavljeni projekti snabdijevanja vodom u drugim dijelovima Banjaluke i to u Potkozarju, Verićima, Česmi, Jagarama i na Manjači.

- Da bismo završili te pojedinačne projekte, koji su razbacani na širem području grada, potrebno je više od 20 miliona maraka - kazao je Radojičić.

Predsjednik Savjeta MZ Verići Slaviša Vučkovac kazao je da će za 40 domaćinstava riješiti pitanje snabdijevanja vodom.

- Ovaj dio Verića ima poseban problem sa snabdijevanjem vodom jer nisu bili prikopčani ni na gradski vodovod niti na lokalni vodovod Lušica koji održava Centar za razvoj i unapređenje sela već na lokalno izvorište koje bi u ljetnim mjesecima presušilo - kazao je Vučkovac.

Igrališta

Predstavnici Gradske uprave predstavili su juče potencijalnim investitorima 23 lokacije na kojim je moguća gradnja novih ili rekonstrukcija postojećih igrališta.

- Gradske vlasti će obezbijediti zemljište, a donatori sredstva za izgradnju. Naša želja je da do 22. aprila, Dana grada, dobijemo najmanje dva nova kutka za dječiju igru - istakao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana