Radojičić: “Kočićev zbor” nosi i patriotske poruke

Srna
Radojičić: “Kočićev zbor” nosi i patriotske poruke
Radojičić: “Kočićev zbor” nosi i patriotske poruke

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ocijenio je danas da manifestacija “Kočićev zbor” predstavlja višeslojan događaj koji sadrži kulturne, umjetničke, ali i patriotske poruke.

“Petar Kočić je bio i književnik, ali i narodni tribun koji se borio za slobodu i pravdu. Tokom protekle sedmice ova manifestacija bila je okrenuta ovim Kočićevim dimenzijama”, rekao je Radojičić novinarima nakon prijema za učesnike ove manifestacije.

On je dodao da je primio književnike, ali i učesnike likovne kolonije, gdje su učešće ove godine uzeli studenti likovnih akademija iz više gradova i država.

“Književni susreti su naročito važan elemenat žKočićevog zbora', gdje smo svake godine bili u prilici da pozdravimo veliki broj značajnih književnika i pjesnika”, rekao je Radojičić.

Srpski pjesnik iz Rumunije Ljubica Rajikić poručila je da je Kočićev zbor velika manifestacija i da treba podržati sve ono što čini korijen srpskog naroda.

“Petar Kočić jeste naš korijen, ali je on uvijek i savremen”, rekla je Rajikićeva, koja je ujedno i direktor u Ministarstvu kulture Rumunije.

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić rekao je da će svečana akademija, koja je sastavni dio “Kočićevog zbora”, biti obogaćena koncertom operskog pjevača Olivera Njege.

Svečana akademija “Kočićevog zbora” biće održana večeras u 20.00 časova u Banskom dvoru u Banjaluci, kada će biti uručene ovogodišnje nagrade.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana