Radojičić: I naredne četiri godine razvijati grad za 21. vijek

Srna
Radojičić: I naredne četiri godine razvijati grad za 21. vijek

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da su postavljeni strateški smjerovi razvoja Banjaluke za 21. vijek, za jedan savremeni srednjoevropski grad srednje veličine, dodavši da očekuje da će nakon lokalnih izbora ostati na istoj funkciji i nastaviti sa tim poslovima i naredne četiri godine.

- Postavio sam određene ciljeve kroz izborni program "Banjaluka 2025" koji se sad dopunjava kroz program "2025.plus". Postavili smo strateške smjerove razvoja grada, usvojena je strategija razvoja grada, usvaja se akcijski plan zelenog grada, kao i strategija pametnog grada, a u toku je prihvatanje urbanističkog plana - izjavio je Radojičić za hrvatski "Večernji list", izdanje za BiH.

Radojičić, koji je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke, rekao je da on ima tehnički i programiran pristup, s vizijom i strategijom koja gleda 20 godina unaprijed, te vidljive rezultate u protekle četiri godine.

Prema njegovim riječima, konkretni rezultati su vidljivi, niz urađenih stvari koje su Banjaluku transformisale.

- Imamo nekoliko blokova u kojima se radi. Jedan je čitav blok tih komunalnih, velikih infrastrukturnih projekata, pod zajedničkim nazivom "Banjaluka se gradi". U ove četiri godine napravljena je nova gradska toplana, nova tvornica vode za jedno široko područje grada, tri sportske dvorane, četiri mosta na Vrbasu, 12 kružnih tokova, 26 dječijih igrališta - istakao je Radojičić.

On je dodao da grad ulaže u vodosnabdijevanje i kanalizaciju 28 miliona KM, čime bi se riješio ovaj problem za više od 95 odsto stanovništva, kao i da se gradi nova kongresno-konferencijska koncertna dvorana.

Govoreći o drugom dijelu projekta koji se zove "Banjaluka ljudskog lica", Radojičić je istakao da se on bavi problemima starih, mladih, invalida, djece, zdravstva.

Prema njegovim riječima, cilj je da se Banjaluka razvija u gradove kao što su to regionalne prijestonice.

- Referenca nam je ono što se dešava u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu. Jesmo manji po broju stanovnika i veličini, ali jednako kao i oni nastojimo ubrzati razvoj i primijeniti njihova iskustva - istakao je gradonačelnik Banjaluke.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana