Radojičić, Aćić: Za sufinansiranje tri projekta 130.000 KM

Srna
Radojičić, Aćić: Za sufinansiranje tri projekta 130.000 KM

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić potpisali su danas ugovor o sufinansiranju tri projekta u Banjaluci za koje je predviđeno 130.000 KM.

Riječ je o izgradnji dječijeg vrtića u naselju Vrbanja, modernizaciji saobraćajnica u naseljima Kuljani i Debeljaci, te izgradnji dječijeg igrališta u Mišinom hanu za interno raseljena lica.

Aćić je rekao da je za ove projekte predviđeno 130.000 KM.

"Od toga, 35.000 KM ulažemo u izgradnju dječijeg igrališta u Mišinom hanu za interno raseljena lica, jer veliki broj njih živi u ovoj banjalučkoj mjesnoj zajednici. Ostatak sredstava odnosi se na sufinansiranje izgradnje vrtića u Vrbanji, te modernizaciju saobraćajnica na području Kuljana i Debeljaka", rekao je Aćić.

On je dodao da je u toku i izgradnja 50 takozvanih socijalnih stanova u naselju Ada, nakon što su nedavno u Kuljanima, u okviru ovog projekta, već izgrađene tri stambene zgrade sa 48 socijalnih stanova.

Radojičić je rekao da se ovim nastavlja dobra saradnja grada i Sekretarijata, nakon što je, zajedničkim projektom, izgrađen dio kanalizacione mreže u naselju Vrbanja i nedavno otvoreno dječije igralište u naselju Lazarevo.

On je istakao da će grad Banjaluka obezbijediti potrebnu dokumentaciju i sprovesti postupak javne nabavke za nove zajedničke projekte, a ukoliko ne bude problema u vezi sa javnim nabavkama, očekuje se da realizacija može početi već ove jeseni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana