Radno vrijeme za božićne praznike

I. B.
Radno vrijeme za božićne praznike

Banjaluka - Prema zaključku Vlade Republike Srpske, neradni dani su ponedjeljak i utorak, 6. i 7. januar, kada se obilježavaju vjerski praznici Badnji dan i pravoslavni Božić.

Neradni dani su i četvrtak, 9. januar, kada se proslavlja Dan Republike Srpske i 14. januar, kada se slavi Nova godina po julijanskom kalendaru.

Iz Odjeljenja za opštu upravu Gradske uprave kazali su da u dane praznika neće raditi republički organi i organizacije, jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

- Na republički praznik mogu samo da rade pekare, dragstori, te prodavnice na autobuskoj, željezničkoj stanici i na benzinskim pumpama od 00.00 do 24 časa. Od osam do 21 čas radiće trgovine na malo pogrebnom opremom - saopštili su iz Odjeljenja za opštu upravu.

Za eventualne hitne slučajeve smrti lica čija je tijela potrebno hitno prevesti van teritorije BiH biće organizovano telefonsko dežurstvo matičara 6. januara, od osam do 12 časova, na broj 066/641-388, te 7. januara od osam do deset časova, na broj 066/656-999.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana