Rada Krajišnik vunom pomjera modne granice

Jasmina Perišić
Rada Krajišnik vunom pomjera modne granice

Banjaluka - Prirodna vuna u rukama Rade Krajišnik pretvara se u originalne odjevne predmete, prilagođene svakoj prilici, a svoje kreacije predstaviće na sajmu kreativaca "Sjećanja jedne zime", koji se održava na platou Hrama Hrista Spasitelja od 27. do 29. decembra.

Krajišnikova je diplomirani ekonomista, bez zaposlenja, a za sebe kaže da je malo stariji tinejdžer koji ima hiljadu ideja u glavi, a malo ruku i malo vremena da sve realizuje.

- Uvijek mi je bilo žao što imamo resurse koji su neiskorišćeni, pa sa željom da prevaziđemo naš priglavak i prsluk, smislila sam način kako da od vune domaće ovce, koju ljudi uglavnom bacaju i spaljuju, napravim nešto lijepo - rekla je Krajišnikova.

Dodala je da se ovim hobijem bavi cijeli život, a pored štrikanja i tkanja, hobi su joj slikarstvo i strani jezici.

- Kreativna sam i oduvijek sam štrikala, heklala, pravila čestitke i novogodišnji nakit. Planiram da počnem da predem vunu. Spremam kolekciju koja neće biti nosiva samo za period jesen - zima nego i za proljeće - kazala je Krajišnikova.

Istakla je  da joj je velika satisfakcija što dobija pozitivne komentare i od mladih ljudi.

- Spremam kolekciju za sajam "Sjećanja jedne zime" i nadam se da će se svidjeti posjetiocima. Želim da vunu donesem u njenom punom sjaju i da ubijedim ljude da u kombinaciji sa kožom ona može biti lijep i elegantan odjevni predmet - rekla je Krajišnikova.

Svoje unikatne pelerine, suknje, kape i torbe na sajmu će predstaviti svojim brendom "JTV", sa zaštitnim znakom puža, a oni koji budu željeli moći će i da kupe rukotvorine i to po cijenama od 25 do 200 KM.

Kako je kazala, sve svoje kreacije tka na okviru koji je sama izradila.

- To nije klasično tkanje, već zahtjevna tehnika i potrebno je do pet sati rada da se dobije jedna velika kocka, koju pretvaram u pelerinu ili neki drugi predmet - rekla je Krajišnikova, koja priprema i prvu modnu reviju.

Jelka

U Galeriji "Sonja Bikić", koja je u vlasništvu ove kreativne umjetnice, u utorak je organizovano jedinstveno kićenje novogodišnje jelke. Kreativci koji će izlagati na sajmu kreativnih žena "Sjećanja jedne zime", donijeli su par svojih novogodišnjih unikatnih ukrasa, pomoću kojih je novogodišnja jelka zablistala u posebnom sjaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana