Propao još jedan sastanak o javnom gradskom prevozu u Banjaluci, novi razgovori u ponedjeljak

Jelena Tanacković
Foto: J.T.

BANjALUKA - Na sastanku gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića sa rukovodstvom gradskih odbora stranaka koje učestvuju u radu Skupštine grada u vezi sa funkcionisanjem javnog prevoza na području grada nije se postiglo konkretno rješenje.

Stanivuković je nakon sastanka novinarima rekao da se autobuske karte neće prodavati do nove sjednice koja će biti održana 29. juna.

- Za javni prevoz do sada smo dali više od dva miliona KM i nemamo više ni marke - kaže Stanivuković i dodaje da će u ponedjeljak sve stranke doći sa novim stavom.

Kako kaže, ima podršku PDP-a, SDS-a, Pokreta "Banjaluka zove", SPS-a i Demosa, koji imaju jednake stavove.

- Ostaje stav SNSD-a, Ujedinjene Srpske i Socijalističke partije. Mi prevoznike ne možemo natjerati da voze, dolazimo u situaciju da znamo gdje leži teret odgovornosti - rekao je Stanivuković.

Dodaje da, ako u ponedjeljak ne bude odgovora, Banjaluka je prepuštena ljudima koji ne shvataju ovu situaciju.

Stanivuković je istakao da će prevoznici trpiti gubitke ali ne ogromne kao do sada.

- Imamo velikih problema sa linijama koje saobraćaju prema platou Manjače, jer prevoznik "Aldemo" želi da raskine ugovor. Došli smo u situaciju da će stotinu radnika ostati bez posla ukoliko ne nađemo rješenje - kazao je Stanivuković.

Dodao je da prevoz radi, radi opšteg javnog interesa. Ističe da grad nema sredstava i da isplati prevoznike.

- Ne možemo dalje, nije sve usaglašeno. Neki ljudi nemaju ni stavove svojih stranaka i razumijem ih - kazao je Stanivuković.

Direktor "Autoprevoza" Dejan Mijić rekao je da su nagovještaji za ponedeljak obećavajaući.

- Nemamo više volje ni želje da uđemo u proces obustave saobraćaja. Kreditna sredstva koja smo podigli, potrošili smo za finansiranje gradskog i prigradskog prevoza. Gradonačelnik je obećao da će pronaći sredstva da se isplati razlika po odluci Skupštine za jun. Novi cjenovnik bi trebalo da dođe na Skupštinu. Pokazali smo namjeru da ne idu cijene onoliko koliko bi trebalo, a da grad subvencioniše sve prigradske linije i dio gradskih koje nisu rentabilne - kazao je Mijić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana