Pristiglo 58 prijava za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture

Srna
Pristiglo 58 prijava za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture

BANjALUKA - Ukupno 58 prijava pristiglo je na javni poziv za sufinansiranje projekata iz oblasti kulturnog i umjetničkog stvaralaštva za 2020. godinu, za šta je iz budžeta grada Banjaluka predviđeno nešto više od 100.000 KM.

Projekte iz oblasti kulture biraće sami umjetnici, odnosno stručna komisija čiji su članovi izabrani takođe putem poziva.

“Komisija je danas otvorila sve pristigle prijave i u narednom periodu biće obavljeno bodovanje svakog projekta, te u skladu s tim sačinjena rang lista projekata koji će biti sufinansirani iz gradskog budžeta”, naveli su iz gradskog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Poziv je prvobitno bio otvoren u od 2. do 23. marta, ali je usljed epidemiološke situacije izazvane pojavom virusa korona, produžen do 25. maja, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Na javni poziv mogla su se prijaviti udruženja iz oblasti kulture, sa sjedištem ili organizacionom jedinicom na području grada, ustanove koja obavljaju djelatnost iz oblasti kulture i djeluju na području Banjaluke, a čiji je osnivač Vlada Republike Srpske i pravna lica čija je osnovna djelatnost filmska produkcija, a koja imaju sjedište ili registrovanu organizacionu jedinicu na području grada i čiji su osnivači državljani Republike Srpske, sa stalnim mjestom boravka na području Banjaluke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana