Prikupljanjem otpada do ljepše okoline

I. K.
Prikupljanjem otpada do ljepše okoline

Banjaluka - Proljećna akcija čišćenja i uređenja grada počinje danas i trajaće do 19. aprila, najavljeno je iz Odjeljenja za komunalne poslove. Aktivnosti će se odvijati prema rasporedu, a u dogovoru sa predstavnicima mjesnih zajednica i izvođačima radova.

- Cilj akcije je prikupljanje što većih količina krupnog i kabastog otpada, smeća iz rijeka i potoka i svega ostalog što opterećuje i zagađuje životnu sredinu. U tu svrhu biće postavljeni veliki kontejneri površine pet kubnih metara, a otpad će se moći odlagati i na druga mjesta pristupačna vozilima za odvoz - rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

On je naglasio da će se vršiti i sječa stabala u skladu sa preporukama studije analize zdravstvenog stanja drvoreda u gradu i mišljenja stručne komisije, a planirano je i sprovođenje akcije “1.000 sadnica za ljepšu Banjaluku”. Dodao je da će početi i radovi na pripremi i probnom puštanju u rad fontana, čije se funkcionisanje u punom kapacitetu očekuje  polovinom sljedećeg mjeseca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana