Prijave za besplatne sjemenske pakete moguće i putem mejla

Srna
Prijave za besplatne sjemenske pakete moguće i putem mejla

BANjALUKA - Već je primljeno oko 200 prijava za dodjelu besplatnih sjemenskih paketa, a građani se, osim telefonom, koji je preopterećen, mogu prijaviti i putem i-mejla info@crus.bl.org, saopšteno je iz banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

“Apelujemo na građane da imaju strpljenja jer su zbog velikog broja poziva naše telefonske linije preopterećene. Do sada smo primili oko 200 prijava i ima prostora za još 250, jer je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske za područje Banjaluke obezbijedilo 450 paketa za sadnju povrća”, saopšteno je iz Centra.

Iz banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede i sela su napomenuli da prijave primaju do srijede, 1. aprila, a prema postavljenim uslovima, potrebno je imati raspoloživu obradivu površinu od najmanje 500 metara kvadratnih jer je paket dovoljan da podmiri sadnju povrća do te površine.

Prioitet pri izboru imaju višečlane porodice, samohrani roditelji, osobe koje su izgubile posao, materijalno neobezbijeđena domaćinstva koja nemaju redovna primanja, primaoci socijalne pomoći i slično.

Komercijalna gazdinstva ne mogu aplicirati za ove pakete.

Iz Centra zarazvoj poljoprivrede i sela ističu da jedan paket za sadnju sadrži vještačko đubrivo, sjemena i rasad osnovnih povrtarskih kultura.

Brojevi teleFona Centra putem kojih se zainteresovani mogu prijaviti su 051/ 433-623, 051/433-622, 051-433-621 i 051/433-636 ili putem elektronske pošte na adresu: info@crus.bl.org

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana