Prigradske mjesne zajednice traže nasipanje puteva

Sanja Amidžić
Prigradske mjesne zajednice traže nasipanje puteva

Banjaluka - Mještani nekoliko prigradskih mjesnih zajednica traže da im što prije budu sanirana nastala oštećenja na makadamskim putevima koje su uništile obilne kiše.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Debeljaci Vaso Drašković rekao je da već mjesecima čekaju na materijal za nasipanje makadamskih puteva kroz naselje.

- Za prošlu godinu dobili smo za kompletnu mjesnu zajednicu oko 300 kubika šljunka i uspjeli smo da pokrpimo rupe na glavnim makadamskim saobraćajnicama, ali ove godine nismo dobili još ništa - kazao je Drašković. On je dodao da su obilne kiše koje su pale tokom ljeta uništile većinu makadamskih puteva u ovom naselju.

- Ako dobijemo istu količinu materijala kao i lani, nećemo moći obnoviti sve makadamske puteve - rekao je Drašković.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Stričići Zlatko Sladojević rekao je da materijal za nasipanje puteva još nisu dobili.

- Nadamo se da ćemo šljunak dobiti do kraja godine, jer su putevi u lošem stanju - kazao je Sladojević. Dodaje da su prošle godine za nasipanje puteva dobili 500 kubika šljunka.

- Na području MZ Stričići ima oko 50 kilometara makadamskih puteva, tako da ta kubikaža materijala nije dovoljna za sve, ali uspijevamo da pokrpimo rupe - rekao je Sladojević.

Milovan Knežević iz naselja Saračica rekao je da gradske vlasti vrlo malo pažnje posvećuju obnovi makadamskih puteva.

- Ni deset kilometara nismo udaljeni od centra grada, a putevi su nam katastrofalni, što od obilnih kiša, što od neodgovornih mještana - požalio se Knežević.

Načelnik Odjeljenja za stambene i komunalne poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković rekao je da će sve mjesne zajednice do početka zimske sezone dobiti materijal za nasipanje puteva.

- U toku je sanacija makadamskih puteva na području mjesnih zajednica Agino Selo, Krmine, Bronzani Majdan, Karanovac, Potkozarje i Dragočaj - rekao je Novaković.

On je dodao da su u pojedinim naseljima makadamski putevi obnovljeni, ali da ih je voda, usljed jakih kiša, ponovo uništila.

Iz budžeta grada ove godine za redovno održavanje makadamskih puteva izdvojeno je 250.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana