Predstavljen koncept zelenog i pametnog grada

B. S.
Predstavljen koncept zelenog i pametnog grada

Banjaluka - Gradonačelnik Igor Radojičić predstavio je juče zamjeniku direktora za saradnju pri Ambasadi Švajcarske u BiH Patriku Egliju plan za razvoj Banjaluke kao zelenog i pametnog grada. Na sastanku u Gradskoj upravi bilo je riječi i o kandidaturi za evropsku prestonicu kulture 2024. godine.

- Upoznao sam gosta sa dokumentom koji definiše strateške pravce razvoja za period od narednih deset godina. Pored toga, predstavniku švajcarske ambasade objasnio sam potrebu rekonstrukcije dijela vrelovodne mreže na području grada, a dotakli smo se i tema iz oblasti vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda - istakao je Radojičić poslije sastanka.

Naglasio je da je ove godine planiran nastavak gradnje vodovoda “Crno vrelo” prema tri pravca - široj zoni Bronzanog Majdana sa više sela i zaselaka, pravcu Slavićka - Radosavska i Gornjoj i Donjoj Piskavici.

- U gradu je na nekoliko lokacija predviđena izrada kanalizacije, a riječ je o više lokaliteta na Laušu, na Starčevici, a nastojaćemo i u Vrbanji - kazao je Radojičić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana