Predstavljen interaktivni turistički vodič Banjaluke

Srna
Foto: Banjaluka.rs.ba

BANjALUKA - Banjalučanima je danas, povodom Svjetskog dana turizma, predstavljen interaktivni turistički vodič koji pruža pregled kompletne turističke ponude grada.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović istakla je da je u BiH ovo prvi interaktivni tustički vodič, koji ima mnogostruku važnost.

Nada se da je Trebinje sljedeći grad u kojem će biti postavljen ovakav vodič, s obzirom na to da je ove godine imao popunjenost turističkih kapaciteta 95 odsto.

Direktor Turističke organizacije Banjaluke Irena Radojević rekla je da je ovo novi način promovisanja Banjaluke kao interesantne turističke destinacije kroz korištenje novih tehnologija.

“U okviru siti-lajta predstavljam tablet koji će davati opšte turističke informacije, zatim gastroponudu, izlete i ostale neophodne informacije i turistima i našim sugrađanima”, navela je Radojevićeva.

Prema njenim rječima, usljed pandemije virusa korona zabilježen je manji broj dolaska turista nego prošle godine, uz izraženu nadu da će te tendecije krenuti na bolje.

Predstavnik agencije “Led medija” Milan Šljokavica naveo je da su ova agencija i gradska Turistička organizacija postavili na najfrekventnijim pozicijama u gradu već nekoliko digitalnih siti-lajtova, savremenih medija prvih u BiH, a pored njih postavljen je i interaktivni turistički vodič sa pregledom ponude iz oblasti turizma.

On je naveo da ovakav medij čini jednu od novosti i novi tehnološki iskorak u gradu, uz svoj funkcionalni dio informisanja građana i turista.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana