Praksom na savremenim mašinama do obučenih radnika

I. K.
Praksom na savremenim mašinama do obučenih radnika

Banjaluka - Škola učenika u privredi dobila je savremeni softver za obuku tekstilnih tehničara zahvaljujući novom gradskom programu opremanja kabineta srednjih stručnih škola, koji ima cilj efikasnije osposobljavanje učenika za rad u privrednoj djelatnosti.

Prema riječima gradonačelnika Igora Radojičića, zbog pozitivnog prošlogodišnjeg iskustva, grad je ove godine ta podsticajna sredstva udvostručio.

- Srednje škole imaće priliku da dobiju 200.000 KM, a na ovaj konkurs moći će da se prijave svojim programima na poziv koji bi trebalo da bude raspisan krajem juna - naglasio je Radojičić.

Ministarka prosvjete i kulture RS Natalija Trivić kazala je da je ovo pozitivan primjer na koji način savjeti za privredu mogu da rade i kako lokalna zajednica prepoznaje način na koji treba da ulaže da bi uskladila potrebe sa tržištem rada.

Direktor Škole učenika u privredi Dragoljub Vuković naglasio je da je nova oprema značajno unaprijedila stručnu nastavu jer se na ovaj način učenici u potpunosti pripremaju za proces rada u savremenim pogonima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana