Potpisan sporazum o saradnji sa međureligijskim vijećem

Srna
Potpisan sporazum o saradnji sa međureligijskim vijećem

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisao je danas sa članovima banjalučkog Odbora Međureligijskog vijeća BiH sporazum o saradnji Gradske uprave i ovog vijeća koji bi trebalo da obezbijedi nove projekte na obostranu korist.

Radojičić je rekao da u Banjaluci postoji niz projekata koje grad i vjerske zajednice zajednički realizuju ili ih podržava Gradska uprava.

"Banjaluka nastoji da promoviše saradnju, toleranciju, suživot. U gradu djeluju sve četiri velike vjerske zajednice, sa kojima godinama grad sarađuje na različite načine", rekao je Radojičić novinarima nakon potpisivanja sporazuma.

On je izrazio očekivanje da će Vijeće i u narednim godinama na osnovu ovog sporazuma biti u prilici da predloži nove projekte koji će biti na zadovoljstvo svih strana - potpisnika ovog sporazuma.

Predsjedavajuća banjalučkog Odbora za međureligijsku saradnju Aleksandra Stevandić, koja je i predstavnik Jevrejske opštine Banjaluka, ocijenila je da ovaj grad, između ostalog, današnjim sporazumom i realizovanim projektima, zaslužuje da bude evropska prijestonica kulture. .

Grad Banjaluka kandidovan je za evropsku prijestonicu kulture za 2024. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana