Ponuđena prva parcela u novoj poslovnoj zoni

Agencije
Ponuđena prva parcela u novoj poslovnoj zoni

BANjALUKA - Nova poslovna zona "Jelšingrad" uskoro bi trebalo da primi prve investitore, nakon što je danas raspisan oglas o prodaji građevinske parcele od dva hektara, namijenjene za izgradnju poslovnih objekata u toj zoni.

Parcela je ponuđena na licitaciju, po ukupnoj početnoj prodajnoj cijeni od 2.24 miliona KM.

Kako ističu u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, već vlada veliko interesovanje privrednih subjekata za otvaranje nove poslovne zone.

- Pravo učestvovanja u postupku licitacije imaju privredni subjekti, koji su registrovani za obavljanje proizvodne djelatnosti – naveli su iz odjeljenja.
Prema planiranoj dinamici, prvi inestitor bi mogao ući u novu poslovnu zonu do kraja ove godine.

Svi zainteresovani ponuđači sa pravom učešća, dužni su dostaviti urednu prijavu za licitaciju, neposredno do 12. novembra, do 13 časova, na protokol Gradske uprave Banja Luka, kancelarija broj 14, sa naznakom "Prijava za licitaciju – za nepokretnosti u naselju Lazarevo, na lokaciji kod Jelšingrada – za Komisiju".

Licitacija će biti održana dan kasnije, 13. novembra, u zgradi Gradske uprave, u sali br. 238, sa početkom u 12 časova.

Buduća poslovna zona "Jelšingrad“ prostire na dvije lokacije površine od 2,4 i 2,8 hektara, a adut će joj biti atraktivna lokacija, s obzirom na blizinu autoputa, pruge i međunarodnog aerodroma. U toku godine je planirano raspisivanje javne nabavke za izvođača radova na nedostajućoj infrastrukturi u ovoj zoni, za što su obezbijeđena novčana sredstva u budžetu za 2019. godinu.

U isto vrijeme, u okviru nastavka ulaganja u poslovnu zonu "Ramići-Banja Luka", u planu je izgradnja nedostajuće infrastrukture u cilju uređenja kompletne zone, a sve to kako bi investitori dobili što bolje uslove za rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana