Pomoć najugroženijima plaćanjem parkinga sa srcem

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Ukoliko parkiraju vozilo na neko od deset "humanih parking mjesta" u Banjaluci označenih srcem, građani direktno pomažu sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

U saopštenju se navodi da je uz oznaku srca, kod ovih parking mjesta postavljen i poseban saobraćajni znak na kojem je naveden broj telefona putem kojeg se može uplatiti ovaj parking.

"Humana parking mjesta" mogu se platiti slanjem SMS poruke na broj: 083 51 24 (jedna KM za jedan čas parkiranja) i tako podržati one kojima je pomoć najpotrebnija, a prvi prihod ići će porodici Tubonjić za gradnju kuće.

Ova posebno označena parking mjesta nalaze se na lokacijama ispred Gradske uprave, na parkingu "Kraša", kod zgrade Radio-televizije Republike Srpske, kod Gradskog stadiona, te na parkingu preko puta Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske. "Grad Banjaluka aktivno učestvuje i u drugim sličnim akcijama i istinska je podrška svima kojima je to potrebno", navedeno je u saopštenju.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana