Počela sa radom ambulanta u Dragočaju

GS
Foto: banjaluka.rs

Na području mjesne zajednice Dragočaj, u banjalučkoj opštini, u ponedjeljak je počela sa radom ambulanta porodične medicine.

U Ambulanti rade četiri tima u dvije smjene, a u objektu biće i laboratorija koji bi trebalo da počne sa radom u narednim danima.

Na području ove mjesne zajednice gravitira oko 10.000 građana. Mještani Ramića, Barlovaca, dijela Kuljana i Prijakovaca moći će da koriste usluge ove ambulante.

- Ove godine grad je preuzeo obavezu da sufinansira rad laboratorija i stomatoloških ambulanti u školama i pružanje usluga u kućnim uslovima, tako da sa ambulantom u Dragočaju i otvaranjem laboratorije naredne sedmice, imamo ukupno devet objekata u kojima pružamo laboratorijske usluge, ne računajući naš centaralni objekat u Poliklinici - rekla je direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović.

U prethodne dvije godine grad je za razne potrebe Doma zdravlja izdvojio blizu milion maraka, i dobra saradnja će se nastaviti u narednom periodu, naglasio je gradonačelnik. Ambulanta uslovima i uslugama odgovara svjetskim sandardima.

Gradonačelnik Draško Stanivuković naeo je da je grad u izgradnju ambulante uložio pola miliona KM.

- Svi mještani ovih potkozarskih naselja sada mogu da dolaze u ovu savremenu ambulantu koja je urađena po svim svjetskim standardima - dodao je Stanivuković.

Od 2006. godine Ministarstvo zdravlja u saradnji sa gradom Banjaluka, izgradilo je ili saniralo oko 30 objekata od kojih su 28 ambulante porodične medicine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana