Počela jesenja čarolija u Parku „Petar Kočić“

GS
Foto: Grad Banjaluka

Jesenji festival cvijeća, plodova i meda otvorio je svoja vrata za sve posjetioce u Parku „Petar Kočić“.

Festival, koji traje sve do nedjelje, 1. oktobra, okupio je preko pedeset izlagača, a ove jeseni osim prekrasnog cvijeća i raznovrsnih jesenjih plodova očekuje vas i bogata ponuda meda i pčelarskih proizvoda, ali i brojni edukativni i zabavni sadržaji.

Gradski menadžer Bojan Kresojević kazao je da gradska amdinistracija u potpunosti podržava proizvodnju domaćih proizvoda, ali i razvoja zdravog načina življena u gradu.

-Zato smo ponosni što smo kao nova gradska administracija zajedno sa proizvođačima pokrenuli brojne nove procese, pa tako i ovaj Festival. Posebno smo ponosni što je Festival koncipiran tako da  promoviše zdrav način života da usmjerimo naše najmlađe, koji su naša budućnost – kazao je gradski menadžer.

Napomenuo je da su u tom pravcu postavljaju i urbane tržnice na više loakcija u gradu.

-Dakle, obezbjeđujemo infrastrukturu i tržište za proizvođače, ali prmovišemo njihove proizvode, te omogućavamo sugrađanima da kupe zdravu hranu za svoje porodice – zaključio je Kresojević.

Da je jesenji festival nastao na inicijativu naših poljoprivrednih proizvođača meda i cvjećara, istakla je u ime Grada, Milada Šukalo.

-Oni su nam rekli da im treba nešto ovako u jesenjem periodu. Danas, prvi dan manifestacije imaćemo i defile naših najmlađih sugrađana – djece iz vrtića, koji su pripremili zanimljive kostime. Svi oni, zajedno sa drugim zainteresovanim posjetiocima, moći će učestvovati čak na šest radionica o jesenjoj kuhinji, pripremi zimnice i slčno – kazala je Šukalo, te naglasila da će Festival danas ali i tokom vikenda posjetiti i učenici iz osnovnih škola.

I ovom prilikom, pozvala je sve da pojsete Park i podrže naše domaće proizvođače.

Prvi put u okviru Festivala predstaviće se proizvođači meda, a u njihovo ime Branislav Popović kazao je da je zaista zadovoljstvo biti dio ovakve manifestacije.

-Hvala Gradskoj upravi što je prepoznala i saslušala naše potrebe. Iskreno se nadam da će svi posjetioci uživati ovdje zajedno sa nama – kazao je Popović.

Preko 600 djece iz banjalučkih vrtića prodefilovalo je danas u kostimima sa motivima jeseni. Nakon teške odluke žirija, nagrada za najkreativnije kostime dodijeljena je predškolskoj ustanovi „Anđeo“  – grupe „Žirko Šeširko“ i “ Šišarkice.

Važno je podsjetiti da su podršku organizaciji Festivala dali i prijatelji grada: „Vitaminka a.d. Banja Luka, „Agroimpeks Nova d.o.o“, „Vivia“, „Lasta“, „Violeta“ i UP „Krajina“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana