Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove grada Banjaluka: Radićemo punom parom i naredne godine

ELTA TV
Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove grada Banjaluka: Radićemo punom parom i naredne godine

Banjaluka - „Mnogo projekata je urađeno u ovoj godini. Ne možemo sve ni da ih pobrojimo, ali možemo da primjetimo da je jedan od najvažnijih svakako projekat „Crno vrelo”. Rekao je ovo Petar Bičar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove grada Banjaluka, gostujući u emisiji Banjalučka hronika ELTA TV.

To je dugo očekivani i dugo rađeni projekat. Ove godine je rađen podsistem Zvijezda. Završena je fabrika vode. Trenutno se završava krak prema Đurića glavici. Što se tiče polaganja cjevovoda, to je završeno. Ovih dana treba da se uradi spajanje sa oba rezervoara. Završen je i cjevovod prema Dedića lokvi, ostao je još jedan krak. Kada se završe sva tri kraka, onda će iz fabrike vode da se voda pusti ka potrošačima.”, kaže Bilčar i dodaje da se posao na sistemu Crno vrelo, nastaljamo i iduće godine

Radilo se dosta ove godine i na platou Manjače, kaže načelnik Odjeljenja za komunalne poslove, podsjećajući da je najveći projekat bila izgradnja vodovodne mreže na potezu Rekavice - Blagojevići i njegovo priključenje na sistem Gašića vrelo.  Pored toga, počela je izgradnja rezerovara u Česmi.

To je takođe velik posao. Građani i stanovnici sa treće i četvrte visinske zone Česme, kao i dio građana koji se nalaze na teritoriji opštine Laktaši i u naselju Priječani, koji imaju velikih problema sa vodo, iduće godine će ju konačno dobiti. Gradi se rezervoar na četvrtoj zoni, a u narednoj godini planiramo da radimo i rezervoar na trećoj zoni”.

Jedan od prioriteta Odjeljenja za komunalne poslove jeste obnova ali i izgradnja društvenih domova. Obnovljen je društveni dom u Verićima i u Dragočaju, sagrađen je društveni dom u Ljubačevu, u toku su radovi u Krminama, podsjeća Bilčar i dodaje:

Planovi za narednu godinu su da završimo upravo dom u Krminama. To je ušlo u budžet, za to je izdvojeno 150 hiljada maraka. Uporedo, radimo analizu i projektovanje za četiri doma, koja smo mi odredili, da bi trebalo sanirati ili izgraditi. Radi se o Zalužanima, dom u Piskavici, Mišinom Hanu i u Rekavicama,” navodi Bilčar.

Pored toga, radi se i objekat društvene namjene u naselju Lauš. Tu bi trebalo da budu smještene dvije mjesne zajednice, Lauš 1 i Lauš 2 i policijska stanica. Takođe, taj objekat će imati jednu zajedničku salu za sastanke, gdje će građani moći da organizuju razne manifestacije”.

Izgradnja sportske dvorane na mjestu nekadašnjeg Šoping centra teče po planu. Predviđena je gradnja još jedna dvorane – i to ona kod Gimnazije.

Što se tiče dvorane kod Gimnazije, nadam se da bi trebali ući u izgradnju iduće godine. To je malo komplikovaniji projekat. Što se Šopinga tiče, u samom je finišu. Parket je postavljen, rade se neki završni radovi što se tiče keramike. Ostaje nam da uradimo prilaz za sportiste sa invaliditetom. Čim snijeg okopni, to ćemo završiti”, kaže Bilčar.

Ove godine, urađeno je dosta na adaptaciji postojećih gradskih objekata kako bi se napravili vrtići.  Ovaj posao biće nastavljen i naredne godine, jer je u planu gradnja tri vrtića, zaključio je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar gostujući u Banjalučkoj hronici ELTA TV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana