Pećanac: Svi koji su ispunjavali uslove za besplatan gradski prevoz imaće i ubuduće to pravo

GS
Pećanac: Svi koji su ispunjavali uslove za besplatan gradski prevoz imaće i ubuduće to pravo

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Bojan Pećanac naveo ja da su se članovi Udruženja Četiri plus sami izborili za svoja prava, dok su pojedini, kao kaže, htjeli da im oduzmu prava koja im pripadaju.

- Članovi udruženja Četiri plus tražili su svoja prava. Mi smo samo htjeli da sve bude transparentno, koliko kome sredstava pripada, i to smo riješili jednim amandmanom - naglasio je Pećanac.

Pojasnio je da su se Članovi Udruženja okupili nedavno ispred Gradske uprave Banjaluka, kako bi istakli svoje negodovanje i nezadovoljstvo zbog neusvajanja bitnih pitanja, kao što su subvencije za besplatnu mjesečnu kartu, i mnoga druga.

Govoreći o isplatei prevoznicima, naveo je da im obaveze nisu izmirivane.

- Problemi su postojali prilikom isplate prevoznicima, nisu im izmirivane obaveze, zašto je bilo kašnjenja nije mi jasno - istakao je Pećanac i dodao da sve kategorije stanovništva koje su ispunjavale uslove za besplatan javni prevoz imaće i ubuduće to pravo, prenosi RTRS.

Naveo je da je ponosan na amandman SNSD kojim se dodjeljuje besplatan javni prevoz za osobe sa invaliditetom kao i djeci sa poteškoćama u razvoju.

- Klub odbornika SNSD se borio za bolji javni prevoz, mi u Banjaluci imamo naskuplju u kartu javnog prevoza u regiji - poručio je Pećanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana