Panoramskim minibusom uz otvorene prozore do ljepota Banj brda

Srna
Panoramskim minibusom uz otvorene prozore do ljepota Banj brda

Banjaluka - Panoramski minibus počeo je danas da saobraća od podnožja do spomenika na Banj brdu, te će građani Banjaluke i turisti moći u većem broju da posjete ovo spomen-obilježje.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je ova linija uvedena kako bi se što više posjetilaca privuklo ovoj turističkoj zoni koja je značajna i sa istorijskog aspekta, jer se tu nalazi spomenik poginulim Krajišnicima u Narodnooslobodilačkoj borbi.

“Danas je Dan ustanka protiv fašizma, te smo odlučili da na ovaj dan građanima podarimo sadržaje koji će biti značajni i za današnje, ali i buduće generacije”, rekao je novinarima Radojičić, koji se provozao panoramskim minibusom.

On je naveo da će turistički autobus saobraćati pet puta dnevno radnim danom i deset puta dnevno vikendom, sve do kraja septembra.

“Nadam se da će ovo biti dobro rješenje za turiste koji dođu u naš grad, a naročito za starije i bolesne koji žele posjetiti Banj brdo”, rekao je Radojičić.

On je naveo da je novina na Banj brdu, kojom je upotpunjena turistička ponuda na ovoj lokaciji, i dalekozor koji je Grad dobio od Rotari kluba Banjaluka.

“Dalekozor, osim što će na jedinstven način pružiti mogućnost da turisti vide naš grad, imaće i humanitarnu svrhu, jer će novac ubačen u njega biti doniran u humanitarne svrhe”, rekao je Radojičić.

Osim toga, dodao je on, u prethodnom periodu su renovirane stepenice i sređen prilaz spomeniku, koji je bio devastiran.

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Irena Radojević izrazila je zadovoljstvo što je Grad uradio sve kako bi uveo ove značajne novine, koje će vrlo brzo biti uvedene u turističku ponudu grada.

“Ovo će puno značiti za sugrađane ali i za turiste, jer više neće morati razmišljati kako da dođu u ovaj predivan dio, te da uživaju u prirodi”, rekla je Radojevićeva.

Predstavnik Rotari kluba Banjaluka Ilija Trninić rekao je da je ovaj klub prepoznao potrebu da se na Banj brdo postavi dalekozor, koji je i nekada ranije u blizini spomenika bio panoramski dalekozor kod spomenika.

“Osim toga, ovim aktivnostima plan nam je i da damo podršku projektu žGledaj da donirašž, ali i da Gradu Banjaluci pružimo novu perspektivu”, rekao je Trninić.

Panoramskim busom, osim Radojičića, Rodojevićeve i Trninića, provozao se i predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić.

Putnici, koji su danas imali priliku da promotivnom vožnjom isprobaju odlazak na Banj brdo turističkim autobusom, izrazili su oduševljenje idejom, te su mišljena da je trebalo davno uvesti ovu liniju.

Autobus ima 20 mjesta za putnike, te je uz otvorene prozore prilagođen za vožnju prirodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana