Paketi pomoći višečlanim porodicama

Sanja Amidžić
Paketi pomoći višečlanim porodicama

Banjaluka - Predstavnici Rotari kluba Banjaluka uručili su u petak 50 paketa sa hranom i higijenskim potrepštinama i 50 nikoljdanskih paketića Udruženju porodica sa četvoro i više djece.

Predsjednik Rotari kluba Banjaluka Miljkan Pucar rekao je da će, pored ove pomoći, porodicama biti uručeno i 30 paketa sa odjećom i obućom prikupljenih na prošlosedmičnom humanitarnom balu, koji je Rotari klub organizovao u hotelu "Bosna".

- Ove godine odlučili smo da pomognemo Udruženju porodica sa četvoro i više djece, prvenstveno zbog njihove organizovanosti i zbog toga što pomažu jedni drugima - kazao je Pucar i dodao da se ovo udruženje bori protiv pada nataliteta u Banjaluci.

Predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece Jovo Radovanović rekao je da im pomoć puno znači, jer je većina članova udruženja nezaposlena.

- Oko 70 odsto članova udruženja ne radi i teško živi. Na spisku najugroženijih imamo 140 porodica, ali smo morali da odaberemo njih 50 koje su u najtežoj situaciji - kazao je Radovanović.

Naglasio je da udruženje trenutno broji oko 500 članova, a  njihov osnovni cilj je da se kroz institucije i putem zakona izbore za veća prava višečlanih porodica.

- Do sada smo postigli da djeca iz naših porodica imaju besplatan smještaj u vrtićima, besplatne udžbenike za školu, a da srednjoškolci i studenti imaju stipendije - kazao je Radovanović i dodao da im je jedini prioritet koji su predložili upravi grada za sljedeću godinu stambeno zbrinjavanje porodica.

Otac petoro djece Nebojša Javorac rekao je da je ova pomoć od izuzetne važnosti za njega i porodicu.

- Supruga i ja smo nezaposleni, tako da nam je ova pomoć dobrodošla - kazao je Javorac i dodao da mu je drago što još ima ljudi dobre volje koji žele da pomognu onima koji su u teškoj situaciji.

Donacija

Udruženje porodica sa četvoro i više djece Banjaluka u toku prošle sedmice dobilo je i donaciju od 10.000 maraka od Rajfajzen banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana