Otvorena izložba radova pristiglih na konkurs za most u Docu

Srna
Otvorena izložba radova pristiglih na konkurs za most u Docu

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić večeras je u Banjaluci otvorio izložbu radova pristiglih na međunarodni konkurs za idejno rješenje budućeg mosta u banjalučkom naselju Dolac.

Obraćajući se okupljenima, Radojičić je istakao značaj ovog projekta, navodeći da to mora biti poseban most, koji će biti jedan od simbola i pečat ovog vremena.

On je rekao da je Banjaluka raspisala međunarodni konkurs za izbor idejnog arhitektonskog rješenja za most u Docu, na koji su se odazvale arhitekte iz cijelog svijeta, te da je sastavni dio ovog konkursa bilo i pitanje uređenja priobalja Vrbasa.

Radojičić je izrazio očekivanje da će iduće godine krajem ljeta ili početkom jeseni biti zakopani temelji novog mosta u ovom naselju.

Vođa autorskog tima pobjedničkog idejnog rješenja Saša Čvoro rekao je da će ova poveznica u budućnosti biti jedan od prepoznatljivih vizuelnih simbola Banjaluke.

Na nedavno zaključenom konkursu prvu nagradu od 31 idejnog rješenja iz cijelog svijeta osvojilo idejno rješenje grupe banjalučkih arhitekata koju čine Saša Čvoro, Radovan Beleslin, Neda Medić, Maja Medić, Nebojša Jeremić, Đorđe Šebić i Zoran Uljarević.

Izložba 31 idejnog rješenja sa konkursa biće otvorena na tvrđavi Kastel do 29. novembra.

Nakon otvaranja izložbe, održan je i okrugli sto “Nova veduta Banjaluke - simbol grada za 21. vijek”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana