Osnovna škola Miroslav Antić u Bistrici: Recitacijama i plesom proslavili 85. rođendan

J. Š.
Osnovna škola Miroslav Antić u Bistrici: Recitacijama i plesom proslavili 85. rođendan

Banjaluka - Recitacijama, plesom i glumom juče je obilježeno 85 godina postojanja Osnovne škole "Miroslav Antić" u Bistrici.

Talentovani članovi sekcija oduševili su brojne goste, a u organizaciji ovog događaja učestvovali su svi, od djece do direktora.

- Timskim radom prosvjetnih radnika i, onih najbitnijih, naših učenika obilježili smo 85- godišnjicu postojanja škole - rekao je nastavnik muzičke kulture Stefan Nikić.

Na manifestaciji, koja je izazvala pregršt emocija, istaknuto je da ovoj školi prijeti katanac.

- Kada vidim koliko je ljubavi i truda uloženo da bi se upriličila ovakva manifestacija, zapitam se kako je moguće da neko želi zatvoriti ovu školu. To što nema 1.000 učenika ne znači da je ovih dvjestotinjak manje važno i da treba da se školuju u lošijim uslovima - rekla je narodni poslanik u Skupštini RS Nataša Radulović, koja je sedamdesetih godina u ovoj školi predavala matematiku.

Prema riječima direktora škole Zorana Šmugovića, to je jedan od razloga održavanja manifestacije.

- Željeli smo skrenuti pažnju na tešku situaciju u kojoj se nalaze seoske škole, jer želimo najbolje za ovu djecu - kazao je Šmugović.

Škola, koja je u Drugom svjetskom ratu rušena, prvobitno je nosila ime kraljice Marije Karađorđević, pa je zbog bogate istorije planirano izdavanje monografije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana