Osnovci u pogonima učili o proizvodnji

V. G.
Osnovci u pogonima učili o proizvodnji

Banjaluka - Skoro 300 maturanata iz sedam osnovnih škola banjalučke regije posjetilo je pogone pet privrednih subjekata iz različitih sektora i upoznalo se sa njihovim radom.

- Učenici su imali priliku da se upoznaju sa uslovima rada i funkcionisanjem više preduzeća iz različitih sektora prerađivačke industrije - pekarske, tekstilne, mašinske i drvoprerađivačke, a posjetili su i pogone za proizvodnju auto-dijelova, aparata za domaćinstvo i proizvodnju liftova - saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske koje je organizovalo posjetu u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom.

Cilj je bio da se osnovne škole približe privrednicima iz lokalne zajednice kako bi bili stvoreni bolji uslovi za upoznavanje osnovaca sa zanimanjima i uslovima rada u pojedinim sektorima privređivanja, a kako bi stekli predznanja o pojedinim zanimanjima i u skladu s tim se lakše opredijelili za nastavak školovanja. Učenici su mogli da vide gdje nastaju ideje za izradu pojedinih proizvoda, kako izgleda direktan rad na proizvodnim mašinama, kao i uvid u gotove proizvode. Predstavnici škola smatraju da je ovo pozitivna aktivnost kojom učenici dopunjavaju stečeno znanje i imaju bolji uvid u stvarna dešavanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana