Oproštaj učenika Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” od školskih klupa uz muziku i ples

Vanja Gajić
Oproštaj učenika Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” od školskih klupa uz muziku i ples

Banjaluka - Odjeveni u prekrasne haljine i elegantna odijela i nasmijanih lica, maturanti Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” proslavili su, uz pjesmu i ples, kraj najbezbrižnije, ali i početak nove, zrelije etape u životu.

Vidno uzbuđeni i raspoloženi, tradicionalno su se okupili u parku “Petar Kočić”, te uz dobro poznate melodije trubača i neizostavne bliceve fotoaparata, kojim su željeli da  ovjekovječe svaki momenat ove nezaboravne večeri, ispraćeni su osmjesima, ali i pokojom suzom radosnicom roditelja i prijatelja do hotela “Bosna”, gdje je proslava trajala do kasno u noć.

Maturant Boris Vuksanović, tehničar računarstva, kazao je da će mu školski dani ostati u najljepšem sjećanju i da svoje drugare nikad neće zaboraviti.

- Najviše će mi nedostajati društvo i tužan sam što se rastajemo, ali ujedno i uzbuđen što mi slijedi upis na fakultet, sticanje novih znanja i upoznavanje novih ljudi na mašinskom ili elektrotehničkom fakultetu - kazao je Vuksanović.

Preplavljeni emocijama zbog završetka školovanja i proslave maturske večeri, u prvi plan su isticali radost, ali i tugu zbog rastanka sa drugarima.

Učenica Nevena Sandić, koja je završila smjer telekomunikacije, ističe da je veoma ponosna i da su za nju školski dani i brojne dogodovštine iz učionice nešto što će pamtiti do kraja života.

- Ono čega ću se najradije sjećati jeste ekskurzija. Bili smo veoma složan razred, tako da ćemo sigurno ostati u kontaktu - rekla je Sandićeva.

Ponosna majka maturanta Nikole Jeličića nije krila uzbuđenje, ali ni suze radosnice.

- Jako sam srećna i kao svaka majka sanjala sam ovaj dan i svim maturantima želim puno sreće u daljem školovanju - kazala je Dijana Jeličić.

Njen sin Nikola kaže da će upisati likovnu akademiju.

- Nisam se pokajao što sam upisao elektrotehničku školu. Razmišljao sam da li da nastavim školovanje u ovoj struci, ali ljubav prema slikanju ipak je prevagnula - kazao je Jeličić.

Razrednica

Razrednica odjeljenja računarskog smjera Indira Avdić rekla je da je svaka generacija posebna na svoj način i da će ovi maturanti biti upamćeni po dobrom vladanju i učenju.

- Iznjedrili smo dobru generaciju, ali i kvalitetne ljude. Veoma sam ponosna na njih, želim im mnogo zdravlja i sreće u daljem školovanju - istakla je Avdićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana