Odroni pred kućama, bujica odnijela asfalt: Mještani banjalučkog naselja Obilićevo zbrajaju štetu (FOTO/VIDEO)

GS
Posljedice poplave
Foto: V. TRIPIĆ | Posljedice poplave

BANjALUKA - Jučerašnje nevrijeme u Banjaluci, veliki dotok vode donio je i bujične poplave, koje su pogodile mnoga naselja, a među njima i Obilićevo, koje jutros sumira štetu.

Bujice su izazvale odrone, koji su blizu kuća, a naleti vode odnijeli su dijelove asfalta, javlja RTRS.

Mještani kažu da je ovo nevrijeme napravilo veće štete nego i velika poplava koja je bila 2014. godine.

Uskoro o stanju infrastrukture nakon poplava

Predstavnici Komisije za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja Skupštine grada Banjaluka održaće danas konferenciju za novinare o trenutnom stanju infrastrukture prouzrokovanom poplavama u nekim naseljima.

Konferencija će biti održana u naselju Obilićevo (Potok) sa početkom u 11.30 časova. Nevrijeme, koje je juče popodne zahvatilo Banjaluku, prouzrokovalo je izlivanje bujičnih voda u naseljima Starčevica i Obilićevo.

Poplavljene su pojedine garaže u stambenim zgradama i podrumi. Saobraćaj je bio otežan u ulicama Starog Vujadina i Stevana Bulajića, a u banjalučkom naselju Potok došlo je do pojave klizišta. Oštećen je i kolovoz.

 

 

 

Vatrogasci imali 23 intervencije

Banjalučka vatrogasna brigada imala je 23 intervencije nakon jake kiše koja je juče popodne zahvatila grad, a tim za hitne intervencije Civilne zaštite će i danas pratiti situaciju na terenu i postupati po prijavi građana, saopšteno je iz gradskog Odsjeka za poslove Civilne zaštite.

Od 23 intervencije 16 se odnosi na ispumpavanje vode iz kuća i podruma u pojedinim ulicama, te sedam tehničkih intervencija na području mjesnih zajednica Obilićevo i Starčevica. Iz Odsjeka posjećaju da je u Banjaluci juče zbog velikih količina padavina došlo do izlivanja bujičnih potoka u pojedinim dijelovima grada zbog čega je angažovan Tim za hitne intervencije, koji je od juče na terenu.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana