Odbornici odlučuju o novom danu grada

A. S. - I. K.
Odbornici odlučuju o novom danu grada

Banjaluka - Prijedlog da, pored 22. aprila, i 21. novembar, Dan oslobođenja Banjaluke u Prvom svjetskom ratu, bude proslavljan kao dan grada naći će se pred odbornicima na narednom zasjedanju Skupštine grada, koja će biti održana 6. februara. Ovo je juče najavio gradonačelnik Igor Radojičić nakon održane sjednice Kolegijuma Skupštine grada.

- Očekujem da odbornici podrže ovu inicijativu koja je već naišla na veliku podršku među građanima. Namjera je da se na taj način sjetimo ovog datuma, kada je Banjaluka, praktično, prvi put oslobođena poslije više stotina godina pod raznim carevinama - naglasio je Radojičić.

Pored toga, na idućoj sjednici gradskog parlamenta biće predloženo i da nova sportska dvorana, bivši “Šoping centar”, bude povjerena na upravljanje Sportskom centru “Borik”.

- Radovi na novoj sportskoj dvorani su praktično završeni, a sada slijedi tehnički prijem i obezbjeđenje upotrebne dozvole - kazao je Radojičić.

Pored ovih tačaka, odbornici će raspravljati i o zahtjevu za korekciju cijena vode, koju je Skupštini uputio “Vodovod”, te o još 27 tačaka dnevnog reda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana