Obnovljeni travnjaci, sljedeće sedmice prvo košenje

Srna
Obnovljeni travnjaci, sljedeće sedmice prvo košenje

Banjaluka - U Banjaluci je lijepo vrijeme omogućilo obnovu travnjaka u parkovima, naseljima i trakama uz saobraćajnice, a prvo košenje javnih zelenih površina počeće već sljedeće sedmice, što je ranije nego prethodnih godina, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za komunalne poslove.

Travnjaci su obnovljeni u ulicama Branka Radičevića u blizni Zavoda “Dr Vaso Butozan”, Zmaj Jovinoj preko puta Gimnazije, Vojvode Momčila, Aleji Svetog Save i Kralja Petra Prvog Karađorđevića. “Za obnovu su odabrane one lokacije na kojima su postavljeni stubići kao jedan vid zaštite zelenih prostora, a na jesen je programom predviđena i sadnja dekorativnog grmlja”, naveli su iz Odjeljenja.

Ekipe preduzeća “Tamaris” će u prvoj etapi od sljedeće sedmice kositi parkove i travu oko glavnih saobraćajnica, te javne površine u naseljima Centar jedan i dva.

Do kraja aprila biće pokošena i trava oko Spomen-obilježja i na izletištima Trešnjik i Šibovi.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove navode da je uništavanje travnatnih površina u gradu česta pojava i to ne samo u zimskom periodu nego tokom cijele godine, prije svega zbog nedozvoljenog kretanja i parkiranja vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana