Novim sadržajima do većeg broja kupača na Akvani

Aleksandar Stojanović
Novim sadržajima do većeg broja kupača na Akvani

Banjaluka - Posjeta na bazenu “Akvana” tokom juna mjeseca bila je druga najbolja u ovom mjesecu od 2010. godine, a veliki broj kupača znatno je popravio poslovanje ovog preduzeća. Planiramo i da produžimo sezonu ako nam to vremenski uslovi dozvole.

Rekao je ovo direktor “Akvane” Vedran Mitrović i dodao da se nada da će ova sezona biti znatno uspješnija od prethodnih.

- Pred početak sezone prodali smo 550 sezonskih ulaznica i time smo bili veoma zadovoljni. Bazen je tokom juna posjetilo 18.775 kupača, čime smo prezadovoljni - rekao je Mitrović.

Istakao da je za naredni period i prestale ljetne mjesece planirano obogaćivanje sadržaja, kako bi najveći gradski bazen povećao broj posjetilaca.

- Nedavno smo nabavili veliki LCD televizor kako bi naši posjetioci mogli uživati u utakmicama predstojećeg Svjetskog prvenstva u košarci tokom septembra ako to vrijeme dozvoli. Pored toga, tu su redovne aktivnosti, kao što su odbojka na pijesku, košarka, škole plivanja i drugi sadržaji - naveo je Mitrović.

Nešto lošije vrijeme u prvom dijelu jula, privremeno je pokvarilo dobre rezultate ostvarene u prethodnom mjesecu, ali prognoze za naredni period raduju sve radnike, ali i kupače.

- Dobra posjeta je bila samo u prva dva dana jula, a kasnije je zbog kiše i hladnijeg vremena situacija bila baš loša. Čak smo na sedam dana morali i zatvoriti bazen. Bazen ima fiksne troškove, bez obzira na broj posjetilaca i strogo vodimo računa o kvalitetu i ispravnosti vode, pa su pumpe za prečišćavanje stalno uključene i stalno se hloriše voda, kako bi ostala čista za sve kupače - naglasio je Mitrović.

Što se tiče finansijske situacije ovog gradskog preduzeća Mitrović ističe da se ono znatno stabilizovalo.

- Pored brojnih koraka koje smo preduzeli, broj kupača je ipak presudan. Zato se nadamo da će nas vrijeme poslužiti i da će posjeta biti kao u junu, te da ćemo imati finansijski uspješno ljeto - zaključuje Mitrović.

Restrukturisanje

Prema riječima direktora Vedrana Mitrovića, već ranije se krenulo u restrukturisanje Javnog preduzeća “Akvana”.

- Smanjen je broj radnika za 30 i sada imamo 69 zaposlenih. U narednom periodu, želimo dodatno da smanjimo broj radnika i troškove, kako bismo oporavili preduzeće - rekao je Mitrović.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana