Novi vodovod za Rekavice

Srna
Novi vodovod za Rekavice

Banjaluka - Gradska uprava Banjaluka raspisala je tender za izbor izvođača radova za izgradnju vodovodne mreže za Mjesnu zajednicu Rekavice jedan, čija je procijenjena vrijednost 300.000 KM.

U Odjeljenju za komunalne poslove objasnili su da je obavljena detaljna analiza kompletne mreže i da se došlo do toga da je jedna od mjera za poboljšanje snabdijevanja vodom u Mjesnoj zajednici Rekavice jedan formiranje novog podsistema u sklopu vodovodnog sistema “Banjica”.


Izvođač bi mogao da bude poznat krajem avgusta, ukoliko javna nabavka protekne bez žalbe, saopšteno je iz Gradske uprave.

Problem vodosnabdijevanja na ovom području javlja se u ljetnom periodu, kada se poveća potrošnja vode, zbog čega dolazi do značajnog pada pritiska u dijelovima mreže.

Iz Gradske uprave kažu da zbog toga naselja na višim nadmorskim visinama ostaju bez vode ili su pritisci suviše mali, te bude isporučena neznatna količina vode.

“Ovaj problem posebno je izražen u Mjesnoj zajednici Rekavice, gdje domaćinstva u ljetnom periodu mogu imati vodu samo u noćnim satima, odnosno uz česte redukcije”, kažu u Gradskoj upravi.

Na području Rekavica u toku je izgradnja vodovoda Rekavice-Blagojevići ukupne dužine od oko četiri kilometra. Riječ je o osam krakova sekundarne vodovodne mreže, čime će biti omogućeno stabilno vodosnabdijevanje 40 domaćinstava iz zaseoka Lakići, Blagojevići i Račići.

Iz budžeta grada je za ovaj vodovod obezbijeđeno oko 170.000 KM.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana