Novi krovovi, podovi i grijanje u 16 osnovnih škola

Vanja Gajić
Novi krovovi, podovi i grijanje u 16 osnovnih škola

Banjaluka - U obnovu 16 osnovnih škola sa područja grada biće uloženo 600.000 KM, saopšteno je u petak nakon sastanka direktora ovih škola sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem.

Za ove namjene je 400.000 KM obezbijedila Vlada Republike Srpske, Gradska uprava 150.000 KM, a predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović 57.000 KM.

- Radi se o različitim vrstama zahvata koji će biti urađeni na ovim objektima, od sanitarnih čvorova, podova, kotlovnica i drugog, zavisno od njihovih potreba - istakao je Radojičić.

Radojičić je naglasio i da je nekoliko škola dodatno kandidovano za projekte energetske efikasnosti za koje se novac čeka iz spoljnjih izvora, a čija bi realizacija trebalo da počne naredne godine.

- Prošle godine sanirano je više od 20 školskih objekata. I ove godine nastavljamo da ulažemo u škole iako grad, podsjećam, nema takvu zakonsku obavezu, ali radimo na tome jer su to, ipak, naše škole i naša djeca idu u njih - naglasio je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac rekao je da već od subote škole mogu započeti postupak javnih nabavki kako bi tokom školskog odmora ovi projekti bili završeni.

- Prošle godine počeli smo značajniju rekonstrukciju školskih objekata na području grada i ovu dinamiku moramo održati i u narednom periodu - rekao je Banjac.

Direktor Osnovne škole “Georgi Stojkov Rakovski” Dušan Mišljenović, u kojoj biti rekonstruisani sanitarni čvorovi, zahvalio je na izdvojenim sredstvima.

- Naše potrebe su velike, mnogo je škola na području grada, ali ulažući u njihovu obnovu sigurno ćemo stvoriti bolje uslove za naše učenike - rekao je Mišljenović.

 Projekat

Uporedo s ovim planom gradska administracija radiće na još tri projekta - dogradnji škole “Miloš Crnjanski” na Petrićevcu, te izgradnji sportske dvorane kod škola “Branko Radičević” na Starčevici i “Sveti Sava” na Laušu. Za školu na Laušu rebalansom budžeta već je obezbijeđeno 260.000 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana