Nova trim-staza uz obalu Vrbasa

Ivana Kardum
Nova trim-staza uz obalu Vrbasa

Banjaluka - Nova trim-staza uskoro će biti izgrađena uz jedno od najpopularnijih šetališta pored Vrbasa, od Venecija mosta do Rebrovca, u okviru nastojanja da se širom grada otvori što veći broj rekreativnih sadržaja.

Na zadovoljstvo brojnih rekreativaca ova staza će zauzimati površinu od oko 550 metara.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar istakao je da će za izgradnju ovog projekta biti uloženo 70.000 KM, a javna nabavka za izbor izvođača radova je u toku.

- Građani će uskoro dobiti još jednu trim-stazu, na lokaciji koja je i do sada bila vrlo popularna među našim rekreativcima. Ovom izgradnjom, pružićemo im neuporedivo bolje uslove nego što su  imali do sada -  rekao je Bilčar.

Dodao je da su se na ovo ulaganje opredijelili zbog pozitivnog iskustva sa sličnom stazom u parku “Mladen Stojanović”.

Prema tehničkoj specifikaciji, podlogu nove trim-staze činiće prirodni materijal - malč, a izabrani izvođač trebao bi da završi radove u roku od dva mjeseca.

Atletičar  Duško Tadić naglasio je da grad sve više osluškuje potrebe sportista, te se nada da će sa sličnim projektima biti nastavljeno i u narednom periodu.

- Ovim će se značajno rastereti park “Mladen Stojanović”, gdje je dolaskom toplijih dana zapažen sve veći broj sportista i rekreativaca, ali će svakako i motivisati veći broj sugrađana da se bar amaterski počnu baviti sportom - rekao je Tadić.

Napomenuo je da prije četiri godine u gradu nije postojala nijedna ovakva staza, ali zahvaljujući većim ulaganjima u razvoj sporta, rekreacije i zdravog načina života, ovo će pored staze na Banj brdu i one u parku “Mladen Stojanović” biti zaista značajan doprinos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana