Nova kanalizaciona mreža za Banijsku ulicu na Petrićevcu

Srna
Nova kanalizaciona mreža za Banijsku ulicu na Petrićevcu

BANjALUKA- Gradnja nove kanalizacione mreže počela je danas u Banijskoj ulici u banjalučkom naselju Petrićevac, uporedo sa sanacijom ove saobraćajnice koja je trpjela veliko saobraćajno opterećenje tokom gradnje novog puta prema naselju Motike. Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je posjetio gradilište, rekao je novinarima da je ova ulica na Petrićevcu, zajedno sa Ljevčanskom, služila kao servisna saobraćajnica prilikom prošlogodišnje izgradnje novog puta u pravcu Motika i da je pretrpjela velika oštećenja.

"Pošto nismo u tom trenutku imali dovoljno sredstava, u dogovoru sa mještanima ove ulice odlučili smo da zajedno počne izgradnja kanalizacije i sanacija saobraćajnice", rekao je Radojičić.

On je dodao da će u okviru ovih radova biti izgrađeno oko 400 metara kanalizacije, nova saobraćajnica i izlaz na modernizovanu Ulicu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

Siniša Šteković iz naselja Petrićevac kaže da je za stanovnike ove ulice bilo od izuzetne važnosti da se obnove put i kanalizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana