Nova dvorana biće dar učenicima i sportistima

Aleksandar Stojanović
Nova dvorana biće dar učenicima i sportistima

BANjALUKA - Uskoro će biti raspisan tender za izgradnju nove sportske dvorane na Starčevici. Ona će biti javnog karaktera, ali je prvenstveno namijenjena učenicima Osnovne škole “Branko Radičević” koji godinama imaju problem sa održavanjem časova fizičkog vaspitanja zbog nedostataka adekvatnog prostora.

Rekao je ovo juče gradonačelnik Igor Radojičić poslije posjete najvećoj školi u Republici Srpskoj i dodao da je prijedlogom budžeta obezbijeđeno 800.000 KM za ove potrebe.

- Sportska dvorana je potrebna Starčevici kao naselju sa najviše stanovnika. Ona bi bila u sistemu Sportskog centra “Borik” i bila bi na raspolaganju i klubovima i sportistima - rekao je Radojičić.

On je najavio i izgradnju nove škole u Adi koja je neophodna zbog brzog širenja tog naselja, ali i preopterećenosti škole na Starčevici.

- U ovom momentu imamo regulacioni plan, ušli smo u proces projektovanja škole, a postoji čak i interes nekih donatora. Nadam se da ćemo već od sljedeće školske godine početi da kopamo temelje - kazao je Radojičić. 

Ministarka prosvjete i kulture Natalija Trivić kazala je da su za sljedeću godinu planirane investicije za izgradnju i rekonstrukciju škola i školskih dvorana.

- U 2020. ćemo apostrofirati važnost fizičkog vaspitanja i zdravlja naše djece, i to ne samo kroz infrastrukturne projekte već i kroz pilot projekat novog nastavnog predmeta koji bi, pored fizičkog vaspitanja, podrazumijevao zdravlje učenika - kazala je Trivićeva.

Vršilac dužnosti direktora OŠ “Branko Radičević” Nataša Zrnić istakla je da bi izgradnjom nove fiskulturne sale bio riješen dugogodišnji problem održavanja časova fizičkog vaspitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana