Niču tri oaze za odmor pored Vrbasa

Miloš Vasiljević
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Iako vremenske prilike ne idu naruku kada je riječ o turističkoj sezoni, Vrbas kao jedan od banjalučkih simbola, dočekaće ovo ljeto sa do sada najviše uređenih plaža na kojima će moći uživati svi posjetioci.

Radovi na plaži između Zelenog i gradskog mosta uveliko traju, a iz Gradske uprave za "Glas Srpske" kažu da će do početka sezone biti završena rekonstrukcija plaže Vrućica, plaže u Srpskim toplicama te one na potezu između gradskog i Zelenog mosta.

- Tako će ovog ljeta svim našim sugrađanima, ali i turistima na raspolaganju biti tri nove oaze uz Vrbas.

Uređenje plaže na potezu od gradskog do Zelenog mosta odvija se predviđenom dinamikom i ova zona postaće novo mjesto za uživanje uz Vrbas - rekli su iz Gradske uprave.

Prema njihovim riječima, taj prostor dobiće nove klupe, ležaljke i mobilijar, kao i kutak za uživanje, a biće rekonstruisano i dječije igralište.

- Osim što se na ovoj lokaciji radi na potpunom uređenju obale Vrbasa i plaže, vođeni činjenicom da je ovo jedna od omiljenih lokacija brojnih sportista i rekreativaca našeg grada, ovaj dio biće obogaćen novim trim-stazama, šetališnim zonama, teretanom na otvorenom, terenima za rukomet i odbojku na pijesku i drugim sportskim sadržajima - kazali su iz Gradske uprave.

Kako kažu, užurbano se radi da plaže već na početku ljeta spremno dočekaju prve kupače.

- Kako bi plaža bila dostupna kupačima tokom ljetnih mjeseci, jedan dio ove plaže uskoro će biti završen i stavljen u funkciju, dok će drugi dio biti završen u toku ljeta - rekli su iz Gradske uprave.

Mještani naselja Obilićevo nestrpljivo čekaju da sportsko-rekreativna zona na ovom popularnom mjestu zablista u punom sjaju.

Stanovnica ovog naselja Milica Marić kaže za "Glas Srpske" da se nada ljepšim danima, ali i da će ova plaža biti pravo mjesto za porodični odmor.

- Radujemo se uređenju jednog ovakvog kompleksa, a kako čujemo biće uskoro i završeno. Moramo da čuvamo Vrbas i svaki njegov dio. Uređenje plaže i pratećih objekata biće jedna inovacija u kojoj ćemo porodično uživati.

Ljeto je ispred nas, doći će i topliji dani, a Vrbas je savršen za odmor i uživanje - rekla je Marićeva.

Uređenje obale

Gradonačelnik Draško Stanivuković ranije je rekao da je ovo projekat na koji je Banjaluka čekala decenijama.

- Naš grad bez rijeke je ništa, a nekako se decenijama unazad sklanjala i bježala od rijeka i iz objektivnih i onih neobjektivnih razloga, tako da u posljednjih 20 godina nismo imali nijedno ozbiljnije uređenje obala rijeka, novu plažu ili šetalište uz obale - kazao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana