Nema novca za nove tajmere

Jasmina Perišić
Nema novca za nove tajmere

Banjaluka - Na semaforima ove godine neće biti postavljani novi tajmeri jer u gradskoj kasi nema para za te namjene.

U Gradskoj upravi su kazali da jedan tajmer na semaforu košta 1.000 maraka.

- Prošle godine postavljena su četiri tajmera, od kojih su dva postavljena na pješačkim prelazima da upozoravaju pješake, dok preostala dva tajmera služe vozačima. Postavljanje novih tajmera nije planirano u toku ove godine, već samo održavanje semafora - rekli su u Gradskoj upravi.

Dva tajmera za pješake postavljena su u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića. Jedan tajmer za vozače postavljen je na Bulevaru Srpske vojske na raskrsnici sa ulicom Olimpijskih pobjednika, a drugi na Bulevaru vojvode Petra Bojovića.

Da se građani zanimaju za modernizaciju semafora vidi se i na sajtu grada, gdje su česta pitanja da li će u toku ove godine biti postavljeni novi tajmeri.

- Da li možete postaviti tajmere na više semafora, jer je to odlična stvar i tako ličimo na evropski grad. Pohvala za tajmere i za svaku buduću modernu opremu - napisao je jedan Banjalučanin.

Osim na semaforima u gradu, tajmeri su krajem 2012. godine postavljeni i na mostu kod "Vitaminke" u naselju Česma. Za te radove grad je izdvojio oko 43.000 KM, a to se pokazalo kao odlično rješenje, jer je nerijetko dolazilo i do sukoba vozača u vezi sa pravom prvenstva prolaza.

Mještanka Česme Žana Kljajić kaže da je zadovoljna rješenjem na mostu.

- Ovaj semafor je bio prijeko potreban na ovom uskom mostu. Ranije, kada bih se na sredini mosta srela sa drugim vozilom, nikad nisam uspjela da se vratim u rikverc. Postavljanjem semafora ovaj problem je riješen - rekla je Kljajićeva i dodala da bi tajmere trebalo postaviti gdje je god to moguće jer su vozačima od velike koristi.

Održavanje

U Gradskoj upravi su rekli da će se u ovoj godini raditi samo na održavanju postojećih semafora.

- Ove godine ćemo isključivo raditi na održavanju postojećih semafora, što, osim popravke, podrazumijeva i njihovo čišćenje. Grad je za ove namjene izdvojio 130.000 maraka - kazali su u Gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana