Nektar Color Fun Run trka obojila Banjaluku

Glas Srpske
Nektar Color Fun Run trka obojila Banjaluku

Banjaluka - Trka "Nektar Color Fun Run " održana je večeras u Banjaluci u sklopu "Vivia Run&More Weekend" festival, koji je počeo ranije danas.

"Nektar Color Fun Run " je, kako su naveli organizatori, najšarenija i najurbanija trka u okviru festivala, a ima humanitarni karakter i održava se pod sloganom "Tvoj korak za njihov osmijeh".

Sav novac od kotizacija biće doniran Udruženju paraplegičara, oboljelih od dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida regije Banjaluka, Centru za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama "Dajte nam šansu  Zvjezdice" i Udruženju za pomoć osobama s autizmom "Djeca svjetlosti".

Na tvrđavi Kastel održan je koncert Lake i Mirele, gdje je danas bila ceremonija otvaranja.

Centralni događaj je u subotu, kada od devet časova startuje polumaraton te trke na 10 i pet kilometara. Od 13 časova je Bambini maraton, a potom slijede svirke na Kastelu. Kako je navedeno, banjalučkim ulicama trčaće više od 7.000 ljubitelja zdravih navika, a očekuje se da festival posjeti oko 20.000 ljudi.

Amel Tuka, najbolji atletičar BiH, je promoter polumaratona, na kojem će učestvovati 43 elitna trkača iz 30 zemalja, sa tri kontinenta.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana