Naučili kako da se odbrane od vatre

V. G.
Naučili kako da se odbrane od vatre

Banjaluka - Učenici osmih i devetih razreda iz 12 osnovnih škola znaju kako da se ubuduće odbrane od vatre i da reaguju u slučaju požara jer su bili aktivni na predavanjima o civilnoj zaštiti koja su slušali mjesec dana.

- Cilj ovih predavanja, kojima je prisustvovalo oko 1.500 učenika, bio je da se školarci upoznaju sa osnovnim elementima civilne zaštite, a posebno nas je obradovala zainteresovanost učenika za ovu temu - kažu u Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne vatrogasne jedinice.

Kako navode, u aprilu će biti nastavljena predavanja o značaju i organizaciji civilne zaštite u još devet gradskih osnovnih škola.

Šef Odsjeka Mladen Ćućun istakao je da je interesovanje bilo na visokom nivou i da su učenici s velikom pažnjom pristupili predavanjima.

- Predavanja su bila usmjerena na značaj zaštite i spasavanja, a teoretski dio su predstavili i vatrogasci - dodao je Ćućun.

Mališani ističu da su predavanja bila izuzetno zanimljiva.

- Naučili smo mnogo toga, a najvažnije je da se znamo odbraniti od vatre i kako da pozovemo vatrogasce - kazao je jedan od učenika koji je slušao predavanje, a nije želio da mu objavimo ime.

 

V. G.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana