Nastavak sjednice Skupštine grada Banjaluka 26. oktobra

Srna
Nastavak sjednice Skupštine grada Banjaluka 26. oktobra

BANjALUKA - Predsjednik banjalučke Skupštine grada Mladen Ilić izjavio je za Srnu da će prekinuta sjednica gradskog parlamenta biti nastavljena u utorak, 26. oktobra, odborničkom raspravom o prijedlogu odluke o zaduženju Banjaluka emisijom hartija od vrijednosti.

-Sjednicu nastavljamo u utorak, 26. oktobra u devet časova, a do tada se nadam da će svi biti van izolacije, s obzirom na to da oni koji su zaraženi izlaze iz izolacije tek u petak, 22. oktobra, kao i gradonačelnik Draško Stanivuković koji je predlagač većine tačaka dnevnog reda - rekao je Ilić.

Pred odbornicima će se u nastavku zasjedanja naći i niz drugih važnih tačaka, između ostalih, Nacrt prvog urbanističkog plana Banjaluke, preporuke o korištenju ćirilice i odluka o usvajanju plana kapitalnih investicija grada u periodu od 2021. do 2023. godine, više odluka o dodjeli u zakup poslovnih prostora pod posebnim uslovima, te više tačaka iz oblasti prostornog uređenja.

Na dnevnom redu šeste sjednice nalaze se 64 tačke, od kojih je tokom dosadašnjeg rada najviše pažnje privuklo razmatranje Nacrta rebalansa budžeta koji iznosi 166,6 miliona KM i veći je od prvobitnog za 16,87 miliona KM ili 11,3 odsto.

Gradski parlamentarci su jednoglasno na zasjedanju 11. oktobra usvojili prve tri tačke dnevnog reda koje se odnose na konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta grada Banjaluka za period od 1. januara do 30. juna.

Usvojena je i odluka o raspodjeli utvrđenog suficita i neutrošenih namjenskih sredstava za 2020. godinu i iz prethodnog perioda.

Sjednica je prekinuta 12. oktobra, nakon saznanja da je šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić pozitivan na virus korona, a nakon toga ekipe banjalučkog Doma zdravlja testirale su sve odbornike i sve one koji su bili prisutni u skupštinskoj sali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana