Na razmatranju 342 zahtjeva za studentske stipendije

Ilijana Božić
Na razmatranju 342 zahtjeva za studentske stipendije

BANjALUKA - U okviru gradskog programa stipendija, za koji će iz budžeta biti izdvojeno 1,6 miliona KM, na konkurs za stipendiranje studenata prvog ciklusa od pristiglog 391 zahtjeva u razmatranju su 342 koja ispunjavaju uslove.

Iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport istakli su da je u toku obrada ovih zahtjeva i to 222 po osnovu socijalnog statusa, 103 po uspjehu i 17 iz kategorije deficitarnih zanimanja. 

- Konkurs za studentske stipendije zatvoren je 28. novembra. Privodimo kraju podjelu rješenja o dodjeli stipendija za 1.186 učenika srednjih škola - poručili su iz ovog odjeljenja.

Naglasili su da su prva rješenja srednjoškolcima uručena prošle sedmice te da preostala dijele po školama. 

- Do sada smo podijelili rješenja učenicima Gimnazije, Medicinske, Muzičke škole “Vlado Milošević”, Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke, Ekonomske, Škole učenika u privredi, Elektro-tehničke škole te Centra “Zaštiti me”, SŠC Gaudeamus i SŠC “Gemit-Apeiron”. Sljedeće sedmice će i preostali stipendisti dobiti svoja rješenja, nakon čega slijedi i isplata prve stipendije - potvrdili su u ovom odjeljenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana