Na ljeto radovi na uređenju korita Vrbasa

Srna
Na ljeto radovi na uređenju korita Vrbasa

Banjaluka - U Banjaluci će na ljeto početi uređenje korita rijeke Vrbas, od Trna do ušća rječice Dragočajka. Ovi radovi biće realizovani u okviru velikog projekta zaštite od poplava i "visokih voda".

"Najveći dio sredstva, ili oko 700.000 KM, obezbijedio je UNDP, a grad Banjaluka će u ovom projektu učestvovati sa 300.000 KM", saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.


Time će početi realizacija strateškog dokumenta "Uređenje vodnog režima i korita rijeke Vrbas kroz urbano područje grada Banjaluke", koji je takođe finansirao UNDP.

"Za realizaciju cjelokupnog projekta potrebno je oko 45 miliona KM, a sa ovom fazom od milion KM počeli bi radovi na njegovoj realizaciji na terenu", navode iz gradskog Odjeljenja za komunalne poslove.

Prema riječima stručnjaka, uređenjem vodnog režima i korita Vrbasa biće smanjen rizik od poplava u ovom dijelu gradskog područja, a da bi se on u potpunosti smanjio potrebno je da u cijelosti bude realizovan projekat na potezu od Trna do Rebrovačkog mosta, kako je definisano projektnom dokumentacijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana