“Mozaiku prijateljstva” potrebna pomoć dobrih ljudi: Zalihe hrane na izmaku

A. S.
“Mozaiku prijateljstva” potrebna pomoć dobrih ljudi: Zalihe hrane na izmaku

BANjALUKA - Zbog velikih gužvi posljednjih dana u javnoj kuhinji “Obrok ljubavi” došlo je do nestašica zaliha, a najviše nedostaje mrkve, kupusa i luka.

Predsjednik humanitarne organizacije “Mozaik prijateljstva” Miroslav Subašić kaže da volonteri u kuhinji rade punom parom, jer se broj korisnika iz dana u dan povećava.

- Svakim danom nam se obraća sve veći broj ljudi. Čak i kada su bile velike kiše, ispred kuhinje su se pravili veliki redovi. Svakodnevno pravimo obroke za više od stotinu ljudi, zbog čega trošimo velike količine hrane. Za jedan obrok nam je potrebno mnogo sastojaka, a najviše povrća. Ljudi stalno doniraju, ali nam se zalihe brzo troše i ovim putem apelujemo na sve koji su u mogućnosti da nam pomognu - rekao je Subašić.

Dodao je da je najgora situacija vikendom, kada se za prehrambene pakete i obroke obraća i više stotina ljudi.

- Sve što dobijemo, nastojimo da ode u prave ruke. Situacija jeste teška i svaki dan je nova borba, ali mi nijednog trenutka nismo pomislili da odustanemo. Svi smo se okupili oko istog cilja, a to je da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije - istakao je Subašić.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana