Moguća izgradnja pasarele kod restorana "Alas"

Aleksandar Stojanović
Moguća izgradnja pasarele kod restorana "Alas"

BANjALUKA - Zbog gužvi na Zapadnom tranzitu, na potezu od kružnog toka prema restoranu "Alas", razmatra se mogućnost izgradnje pasarele na skretanju u pravcu Novog groblja.

Prema navodima iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, u toku je analiza koja bi trebala da da odgovor o tome da li bi gradnja pasarele adekvatno riješila česta zagušenja u saobraćaju i problem sa prelazom pješaka na ovoj lokaciji.

- Semafor koji je ranije postavljen na ukrštanju tranzita sa ulicom Braće Mažar i majke Marije kod restorana "Alas", a koji funkcioniše na principu pješačkog semafora sa tasterom za najavu prelaska pješaka preko saobraćajnice, u pojedinim dijelovima dana dovodi do gužvi sve do kružnog toka kod Gimnazije – naglašavaju u Odjeljenju.

Uskoro će biti raspisana javna nabavka za izradu idejnog rješenja i urbanističko tehničkih uslova za potencijalnu buduću pasarelu, a nakon provedene analize, koja uključuje prostorne mogućnosti i eventualne imovinsko-pravne odnose, donijeće se i konačna odluka o mogućnosti ove investicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana