Minibusom i dalje do Banj brda

Dejana Bratić
Minibusom i dalje do Banj brda

Banjaluka - Sunčano i toplo vrijeme izmamilo je van mnoge ljubitelje prirode, a vijest o očišćenim izletištima i prevozu panoramskim busem do najpopularnijeg gradskog izletišta Banj brda posebno je obradovala stanovništvo najvećeg grada Republike Srpske.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve objasnili su da je za ovu godinu bilo planirano da turiste i posjetioce na Banj brdo vozi turistički vozić, ali da tu ideju nisu uspjeli da realizuju.

- S obzirom na to da ni iz drugog pokušaja nije pronađen partner koji bi organizovao prevoz turističkim vozićem, odlučili smo da panoramski minibus kao i lani vozi izletnike  i goste - rekli su u pomenutom odjeljenju.

Dodali su da će prva ovogodišnja vožnja biti organizovana 22. aprila, kada Banjaluka slavi Dan grada i da će “sezona” prevoza trajati do 30. septembra.

- Trasa vožnje je predviđena od fabrike obuće “Bema” do spomenika na Banj brdu, i to radnim danom od 15 do 20 časova, a subotom i nedjeljom od devet do 20 časova. Cijena karte iznosiće 1 KM u jednom smjeru, a za djecu do pet godina prevoz će biti besplatan - objasnili su u Odjeljenju za saobraćaj.

U Gradskoj upravi tvrde da su izletišta Trešnjik i Šibovi uređena u okviru akcije proljećnog čišćenja grada spremno dočekuju mnogobrojne građane koji tradicionalno sa dolaskom lijepog vremena odlaze u ove oaze zelenila.

Dodali su da je ovogodišnjim budžetom za uređenje zelenih površina predviđeno 1,7 miliona KM od čega je 15.000 izdvojeno za uređenje gradskih izletišta.

- Banjaluka sa razlogom nosi epitet grad zelenila, a mi se trudimo da to i dalje ostane tako. Samo zajedno možemo doprinijeti da naš grad bude uređen i čist - poručili su iz ovog odjeljenja.

Studentkinja Smiljana Đukić rekla je da se prijatno iznenadila kada je saznala da su izletišta očišćena.

- Drago mi je što grad brine o zelenim površinama koje su pluća grada. S obzirom na to da volim  provoditi slobodno vrijeme u prirodi ova vijest me posebno obradovala - kazala je Đukićeva.     

Prevezeno 7.000 građana

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve kazali su da je  organizovani prevoz na Banj brdo naišao na veoma dobre reakcije naših sugrađana.

- Prema podacima za prošlu godinu, u periodu od kraja jula do septembara, uslugu je koristilo više od 7.000 građana - naglasili su u nadležnom odjeljenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana